În timp ce o parte din echipă s-a apropiat mai mult de descoperirea secretelor zimbrului, o altă parte a echipei a muncit din greu pentru a elibera traseul de vegetație, care va duce mulți turiști curioși de la Feneș la observatorul natural Tara. Folosind clești, sape și alte echipamente de grădinărit, echipa a petrecut două zile în soarele cald de septembrie pregătind calea care va fi marcată cu semne și descrisă în curând pe site-ul ecoturismului din zona Măgura Zimbrilor.

Trail clearing
Între săpăturile realizate pentru traseu, Nicolo a finalizat actualizarea aplicațiilor folosite de echipă pentru colectarea de date și formarea mai multor membri ai Taskforce-ului în complexitatea GIS și Story Maps. Cunoștințe esențiale care vor fi utilizate intens în următoarele luni.

Faces samples
Astarte și Ariane au fost ocupate cu colectarea probelor de fecale, descoperind decojirea cpacilor și analizarea datelor din salasele de pe văile râului Alb. Astarte a continuat cu atenție să usuce fecalele și să colecteze toate datele pentru a le pregăti pentru laborator.

Team meeting
Săptămâna a fost încheiată cu o întâlnire de grup la care a participat, de asemenea, rangerul Matei și fiecare membru și-a povestit experiența, construindu-se pe fiecare cunoștințe fiecăruia despre zimbru pentru a crea legături între materialul filmat și profilurile tuturor zimbrilor. Acest lucru este esențial în dezvoltarea viitoarei cercetări, în înțelegerea ierarhiei grupurilor și obiceiurilor lor.

Film in sura
Filmul în șură de sâmbătă seara din Sub Margine a fost un real succes multumita familei Dorca și volunarilor. Duminică, echipa a instalat cutiile cu argilă de-a lungul drumului european pentru a surprinde animale sălbatice care le folosesc ca și culoare de trecere. Restul zilei a fost dedicat unei plimbari tomanice în Parcul Național Domogled-Valea Cernei unde cu toții am savurat brânză proaspătă, mere dulci și priveliști care duceau privirea până în crestele munților din Serbia.

Sand boxes
Valea Cernei
Valea Cernei trip

Ești curios să vezi ce se întâmplă în această săptămână în Măgura Zimbrilor? Fii atent la postările de pe canalele noastre:

The Bison Hillock Blog /Jurnal din Magura Zimbrilor

Facebook WWF Romania

Facebook Rewilding Southern Carpathians

Instagram

Text: Bianca Ștefanuț
Fotografii: Bianca Ștefanuț & Astarte Cîrstea