Toamna s-a așternut în Măgura Zimbrilor cu o multitudine de culori, iar localnicii au cules deja fructele și legumele sezonului. Viața din sate este numai bună de fotografiat, mai ales atunci când fotograful își îndreaptă privirea ageră și lentilele aparatului spre localnici și realizează fotografii minunate ale rutinei lor.

image

Vechi prieten al WWF si fotograf profesionist, Dan Dinu, a vizitat zona pentru a surprinde frumusețea acestor oameni și munca grea pe care o fac, menținând în viață tradițiile.

image

Ariane și Astarte s-au reunit pentru a strânge cât mai multe informații despre nutriția zimbrului, evaluând tipurile de copaci pe care le decojesc și colectând probe de fecale pentru a le usca și pentru a le duce spre analiză într-un laborator.

image

În timp ce zimbrului nu i-a apărut în cale lui Sebastian în ultima săptămână, Tristian a reușit să îi observe câteva minute și să remarce un comportament important care duce la descifrarea dinamicii grupului și a stării lor de sănătate. Cei doi au dezvoltat scheme ale grupurilor, foarte utile pentru a determina legăturile dintre zimbri. Seb și Tristian au și propriul limbaj, ascultându-i vorbind despre Poarta pădurii, Poiana lui Hunter sau alte locații, sună ca un roman de ficțiune și este distractiv și fascinant pentru restul echipei.

image

Nicolo colectează în mod constant informații de la colegii săi pentru a determina din punct de vedere geografic punctele fierbinți în care se află zimbrul. Săptămâna trecută, a analizat și a comparat semnale GPS de la două grupuri de zimbri pentru a descoperi dacă acestea sunt independente sau călătoresc împreună. Grupul care aparține lui Tiruneș pare să exploreze pădurile de pe crestele înalte, în timp ce celălalt grup pare să prefere pajiștile.
Nicolo lucrează, de asemenea, la realizarea unui hărți actualizate a terenului din zonă care va permite o comparație starea terenului înainte de venirea zimbrului în 2012 și, astfel, să înțelegem mai bine care este compoziția speciilor de arbori din zona de interes a zimbrului. Această comparație a clasificării terenului, alături de monitorizarea poziției zimbrului, ne permite apoi să anticipăm modul în care aceștia se vor mișca în următoarele luni.

image

Ultimele două nopți de film în șură au fost o desfătare pentru copiii din toate satele, echipa i-a adus în Armeniș și Sub Margine pentru a se bucura de documentare și animații cu și despre natură.