Există o zicală românească: “Omul sfințeste locul”; într-adevăr, există oameni care, prin personalitatea, onestitatea și devotamentul lor, acționează ca stâlpi ai comunității și fac din ea un loc mai bun.

Suflete din Armenis
Printr-o serie de filmulețe WWF România pune în lumină oamenii din satele pitorești care se odihnesc pe dealurile și văile din Măgura Zimbrilor din Carpații de Sud-Vest, unul dintre puținele locuri în care zimbrul este liber în sălbăticie după 200 de ani de absență datorită inițiativei de resălbăticire a WWF, Rewilding Europe și Asociației Măgura Zimbrilor Armeniș (AMZA).

Vocile lor spun povești despre tradițiile și meseriile lor, eforturile lor antreprenoriale, dragostea pentru regiune, natură și ospitalitate. Ei, de asemenea, istorisesc legendele strămoșilor și speranțele pe care le au pentru copiii și nepoții lor.

Tâmplarul din Sat Bătrân, domnul Ioan Boștioca, este primul suflet care ne-a vorbit despre meseria sa și despre cât de rară devine pasiunea pentru a lucra cu lemnul.

Urmăriți canalele noastre pentru a primi cele mai recente știri din Măgura Zimbrilor și a auzi poveștile valoroase pe care acești oameni modești și pasionați le împărtășesc din suflet.

The Bison Hillock Blog /Jurnal din Magura Zimbrilor

Facebook WWF Romania

Facebook Rewilding Southern Carpathians

Instagram

Text și video: Bianca Ștefanuț