Echipa utilizează o parte din timpul lor liber pentru a explora România, acest lucru este esențial pentru a avea o privire de ansamblu, pentru a cunoaște oamenii și diversitatea României și pentru a răspândi informații despre Măgura Zimbrilor.

O parte din echipă a petrecut câteva zile în Delta Dunării printre mangrove, alături de păsările care încă nu au părăsit delta pentru țările calde.

image

Weekend-ul a purtat echipa într-o excursie în munții Bucegi, la cabana Mălăiesti, unde asociația EduCab a creat o bibliotecă publică dedicată cititorilor și iubitorilor de munți. Ce modalitate mai bună de a petretrece o zi furtunoasă în munți decât cu un ceai și informații din broșuri despre Măgura Zimbrilor, o poveste înfricoșătoare scrisă de Edgar Allan Poe sau un articol din National Geographic?

image
image

Săptămâna trecută, Nico s-a alăturat echipei în urmărirea zimbrului pe teren și a analizat mai atent cum sunt colectate datele pe care le procesează. El și Ariane au lucrat la cartografierea locațiilor sălașelor și au realizat o listă de atribute, construind un indice de risc pentru a identifica ce sălașe sunt mai predispuse la posibilele pagube cauzate de zimbri. Următorul pas va fi crearea unui sistem de alertă care să utilizeze semnalele GPS ale colarelor pentru a fi mai bine pregătiți în cazul unor posibile conflicte cu natură sălbatică.

image

Sesiunile anterioare ale Filmului din șură au adus mai mult de 25 de copii nerăbdători din toate satele pentru a viziona un film și pentru a afla mai multe despre sălbăticia din zonă. Cel mai recent film din șură a avut o sesiune tematică de sculptură a dovlecilor – o adevărată încântare pentru copii.

image

Pentru mai multe știri din Măgura Zimbrilor urmărește canalele noastre oficiale.

Facebook WWF Romania

Facebook Rewilding Southern Carpathians

Instagram

Twitter

Text: Bianca Ștefanuț

Fotografii: Bianca Ștefanuț, Sebastian Björn Fall, Tristian Herbert