Echipa utilizează o parte din timpul lor liber pentru a explora România, acest lucru este esențial pentru a avea o privire de ansamblu, pentru a cunoaște oamenii și diversitatea României și pentru a răspândi informații despre Măgura Zimbrilor.
O parte din echipă a petrecut câteva zile în Delta Dunării printre mangrove, alături de păsările care încă nu au părăsit delta pentru țările calde.

Weekend-ul a purtat echipa într-o excursie în munții Bucegi, la cabana Mălăiesti, unde asociația EduCab a creat o bibliotecă publică dedicată cititorilor și iubitorilor de munți. Ce modalitate mai bună de a petretrece o zi furtunoasă în munți decât cu un ceai și informații din broșuri despre Măgura Zimbrilor, o poveste înfricoșătoare scrisă de Edgar Allan Poe sau un articol din National Geographic?


Săptămâna trecută, Nico s-a alăturat echipei în urmărirea zimbrului pe teren și a analizat mai atent cum sunt colectate datele pe care le procesează. El și Ariane au lucrat la cartografierea locațiilor sălașelor și au realizat o listă de atribute, construind un indice de risc pentru a identifica ce sălașe sunt mai predispuse la posibilele pagube cauzate de zimbri. Următorul pas va fi crearea unui sistem de alertă care să utilizeze semnalele GPS ale colarelor pentru a fi mai bine pregătiți în cazul unor posibile conflicte cu natură sălbatică.

Sesiunile anterioare ale Filmului din șură au adus mai mult de 25 de copii nerăbdători din toate satele pentru a viziona un film și pentru a afla mai multe despre sălbăticia din zonă. Cel mai recent film din șură a avut o sesiune tematică de sculptură a dovlecilor – o adevărată încântare pentru copii.

Pentru mai multe știri din Măgura Zimbrilor urmărește canalele noastre oficiale.
Facebook Rewilding Southern Carpathians
Text: Bianca Ștefanuț
Fotografii: Bianca Ștefanuț, Sebastian Björn Fall, Tristian Herbert