Nu-i ușor să te împarți între munca fizică, cea de ghid în tărâmul zimbrilor sau cea de observator al acestor animale, dar atunci când ajungi să îndrăgești natura sălbatică la fel de mult ca noi, entuziasmul este cea mai mare provocare 🙂 Săptămâna aceasta am început pregătirile pentru programul turistic din primăvară și nu ne-am putut abține să vă spunem și vouă. Una dintre experiențele turistice pe care le pregătim în Măgura Zimbrilor include înnoptarea într-un “fly-camp”, care e un fel de camping mai mare amenajat cu tot felul de facilități și dotat de către noi. De o săptămână ne-a fost livrată infrastructura pentru camp și l-am așteptat pe Simon, expertul în turism al inițiativei Rewilding Europe pentru un training ca la carte.

image

Am început ziua la centrul de vizitare, unde am discutat cum stă treaba cu acest gen de tabere, ce lucruri trebuie făcute pentru a asigura o experientă unică pentru turiști. 

image

Training-ul în sine l-am făcut în teren, unde Simon ne-a arătat practic cum se instalează corturile, la ce distanță ar trebui sa fie unul de celalalt și cam cum ar trebui să arate locul perfect pentru o tabară. Pe lângă asta ne-a dat sfaturi despre cum să ne comportăm cu fiecare gen de turist, despre atenția la detalii și lucruri mici care să-i facă pe aceștia să se simtă bine și am parcurs programul ideal pentru o zi într-o astfel de tabară. Am pus accent pe modul în care ar trebuie să ne spunem poveștile și experiențele proprii cu zimbrii și istoria locului. Binențeles că, ne-a prins în mreajă cu toate întâmplarile lui în fly-camps din întreaga lume. Lucruri faine, ce să mai…

image

image

În Martie, vom organiza împreună cu Simon o tabără de câteva zile, în circuit restrâns pentru a pregări până la cele mai mici detalii experiența la care sunteți invitați și voi să participați, din vară. Pe curând!

image

For English, press here.

Photo: Adrian Grancea