Luminile calde, mirosul plăcintei cu mere coapte și gustul dulce al limonadei alături de imagini uluitoare din munți și vocea profundă a lui David Attenborough – o seară perfectă și o experiență cinematografică.

Film in sura 1
Localnici de toate vârstele din comuna Armeniș s-au adunat sâmbătă pentru prima seara a evenimentului Film în șură, care a avut loc la Sat Bătrân, în șura pitorească a familiei Barak; o familie harnică și dedicată, care a sprijinit fiecare echipă de voluntari care le-a numit casa acasă.

Priviri pline de uimire s-au îndreptat spre episodul Munților din seria BBC Planet Earth; uneori râzând la obiceiul ursului de a se scărpina pe trunchiul de copac și uneori tremurând când iernile înghețate acopereau ecranul în fulgi albi.

Toni's talk
Seara s-a încheiat cu o prezentare dată de Toni despre urme și importanța lor în monitorizarea comportamentului animalelor. Toni a subliniat, de asemenea, că a fost plăcut surprins să afle cât de caldă și primitoare a fost toată lumea; zâmbetele și ospitalitatele au întrecut mereu bariera lingvistică.
Proiecțiile se vor desfășura în fiecare sâmbătă, găzduite într-o altă șură din alt sat, până când vremea rece se va stabili în regiune.

Film in sura2
Inițiativa Film în șură este un exemplu perfect al comunității care se reunește pentru a sărbători și pentru a afla mai multe despre cât de valoroasă și frumoasă este natura și cum numai prin colaborarea cu ea și unul cu celălalt putem construi un viitor prosper și sănătos.

Text și fotografii: Bianca Ștefănuț