În următoarele luni, veți avea șansa de a afla mai multe despre fiecare membru al echipei diverse care și-a propus să afle totul despre Bison Hillock. Vă garantăm că veți găsi fiecare dintre rolurile lor provocatoare și pline de satisfacții.

Tristian este interesat de științele naturii, are ca pasiune fotografierea vieții sălbatice și este foarte calculat.

Tristian
Studii și voluntariat
Am absolvit facultatea cu o specializare de științe biologice în iulie 2017. De la finalizarea acesteia, m-am oferit voluntar întru-un proiect de conservare în Africa de Sud timp de 4 săptămâni și în Madagascar timp de 6 săptămâni. Prin aceste experiențe, am văzut cum funcționează acțiunile de conservare “pe teren” și, din acest motiv, și interesul meu pentru reluarea activității, sunt aici.

Abilități
Am o bună înțelegere a problemelor de re-sălbăticire și conservare pe o scară grosieră și o experiență în conservarea pe teren a voluntariatului. Poate cel mai important, mă străduiesc cu adevărat să fiu deschis și logic și, prin urmare, sunt dornic să aflu mai multe.

Tracking course
Experiența Taskforce II
Mă bucur de timpul meu aici până acum. Oana, coordonatorul nostru de proiect, este un adevărat lider și ambițioasă, iar echipa noastră adoptă o mentalitate similară. De asemenea, rangerii sunt foarte utili în a ne arăta în jurul incintei zimbrilor și a zonei sălbatice. Momente cheie de până acum au fost vederea vițeilor de zimbru, vizitarea proiectului de reintroducere a zimbrilor în Parcul Natural Vanatori-Neamt și dezvoltarea studiului meu de amplasare a camerelor pentru a investiga comportamentul zimbrului.

Dragă echipă!
Nu vă fie frică să gândiți critic și să vă propuneți propriile idei, dar faceți acest lucru cu un spirit deschis și într-un mod nuanțat.

România
Aceasta este prima mea vizită în România si îmi place mixul bizar de vechi și nou pe care îl oferă această țară. De exemplu, văzând niște căpițe și căruțe și căruțe într-un minut și apoi orașe și mașini moderne, este răcoritor și nou. Și apoi, bineînțeles, această cultură este pusă pe fondul unui lanț montan vast și sălbatic împădurit – Carpații din sud-vestul țării – unde sunt încurajat de speranță de prezența persistentă a carnivorelor mari de mult timp eradicată din Europa de Vest.
După o plimbare lungă, mesele devin un punct central al zilei, iar mâncarea de aici este foarte gustoasă și cu o opțiune vegetariană.

Tristian, the photographer
De ce WildAI?
Am urmărit mult timp activitatea Rewilding Europe și am vrut să lucrez în acest domeniu și, de asemenea, să dobândesc experiență cu o organizație recunoscută precum WWF. Am avut noroc că am văzut acest lucru și am simțit că este o combinație interesantă de lucru pe teren și tehnologii noi. Sunt sigur că acest lucru mă va ajuta să dezvolt personal și în conservare.

De reținut!
Ce se întâmplă aici pentru zimbru poate să se întâmple, de asemenea, pentru fauna sălbatică la ușa ta. Implicați-vă cu viața sălbatică din jurul vostru, chiar dacă locuiți într-un bloc de apartamente, pentru că astfel lumea voastră va deveni mai bogată.

Planuri de viitor
Intenționez să urmez un Master în Conservarea Științei și Biodiversității de la Universitatea din Exeter în 2019. Pentru aceasta, acest stagiu îmi va oferi idei pentru un potențial proiect și pe termen mai lung îmi va oferi o experiență valoroasă pentru un viitor job în resălbăticire și conservare în general.

Puteți citi în detaliu despre observațiile lui Tristian pe blog-ul lui personal: https://ourwildhope.wordpress.com/.

Text: Tristian Herbert și Bianca Ștefănuț
Fotografii: Bianca Ștefanuț și Daniel Mîrlea