Danne van Roon este din Olanda și a absolvit fizică teoretică și chimie teoretică și s-a alăturat Taskforce-ului pentru a se reîntoarce la natură și a descoperi aspectele practice ale vieții rurale.

image

Impresii despre proiect
Apreciez mult proiectul care reintroduce zimbrul, bison bonasus, în munții Carpați, mă ajută să revin la lucrurile simple. E ceva ce am vrut să fac de mult, mi-a permis să studiez natura, nu numai în teorie, ci și cu simțurile mele. Biologia este un domeniu diferit de ceea ce am studiat, dar mă bucur cu adevărat de această experiență.

Rolul în echipă
În cadrul grupului de lucru niciun rol nu se limitează în întregime la un singur domeniu, dar ceea ce fac este în principal să lucrez la dezvoltarea ecoturismului, unde găsesc ce ar putea fi puncte de interes pentru potențialii turiști. Rolul include căutarea traseelor, apoi curățarea acestora, care este un lucru ce mă apropie mai mult de natură. Îmi place cu adevărat diversitatea proiectului, pentru că pot ajuta ceilalți membrii ai echipei la cercetarea comportamentului zimbrilor, dar și mergând în pădure pentru a determina tipul de vegetație consumată de zimbri.

image

Planuri de viitor
Apreciez că lucrez la probleme din viața reală pentru a crea o schimbare. Este interesant să văd cât de dificile pot fi lucrurile în practică, decât să rezolv probleme doar pe hârtie. De asemenea, aici lucrez și cu natura, lucru pe care am vrut să îl fac de multă vreme. S-ar putea dovedi a fi un deschizător de ochi pentru mine, pentru a schimba direcția în viață într-un domeniu care îmi permite să lucrez în aer liber mai mult decât ceea ce am făcut anterior.

image

Hei lume!
Vizitați zona și vedeți-o. Este splendid aici. Toți oamenii care stau în fața calculatorului, bineînțeles că nu vă cunosc, dar un lucru pe care vi-l pot recomanda este să ieșiți afară. Lăsați-vă laptopul, telefonul sau orice alt computer și ieșiți pentru o vreme. Este balsam pentru suflet și distractiv. Cred că ar fi cu adevărat benefic pentru mulți oameni. Deci, închideți calculatorul după ce citiți acest articol și ieșiți din casă.

Descoperiți ce face restul Taskforce-ului în Măgura Zimbrilor urmând hashtag-ul nostru: #bisonhillocklive pe social media.