Astarte a absolvit medicina veterinară anul acesta la București și are deja experiența în Măgura Zimbrilor venit aici în ultimii doi ani pentru a afla mai multe despre zimbri și pentru a-și scrie teza de licență despre vițeii de zimbru.

Iubește muzica și este întotdeauna pregătită să cânte și să pornească la drum pentru a găsi următoarea aventură.

image

De ce te-ai întors în Măgura Zimbrilor?
Am ales să revin pentru că este un loc minunat și oamenii sunt deosebiți și, de asemenea, studiul la care lucrez aici este unic, nu l-am mai întâlnit până acum nicăieri.

Rolul în cadrul echipei
Rolul meu este să studiez nutriția zimbrilor, care este impactul lor în pădure prin puieții mancati și decojirea copacilor și făcând o corelație între acest impact și ceea ce găsesc în fecalele pe care le colectez în pădure.

image

Provocări și recompense
Cred că cel mai dificil este să fii atât de aproape de animalele sălbatice și să lucrezi în pădure. Lucrul în teren pentru atât de multe zile, pe orice tip de vreme este și el dificil. Partea plină de satisfacții este că sunt în natură, asta mă face fericită, chiar dacă uneori nu este ușor să te adaptezi circumstanțelor.

Dragă echipă!
Mă bucur să vă cunosc și vă mulțumesc pentru ajutorul vostru și cine știe, poate că vom avea parte de alte provocări împreună.

image

Regiunea
Am fost crescută în Muntenia, nu departe de aici, dar tradițiile sunt foarte diferite. Au dansuri frumoase aici, cele mai dificile din România cred eu. Hainele lor tradiționale sunt pline de culori frumoase. In schimb, nu-mi place mâncarea fiindcă cum sunt obișnuită cu ciorbele acre și aici au doar supe.

Planuri de viitor
Studiind nutriția zimbrului și fiind aici pe teren, îmi permite să scriu și să public lucrări care să mă ajute în viitoarea mea carieră de medic veterinar.

image

Hei lume!

E toamnă, e foarte frumos aici, frunzele cad, timpul trece…veniți în Măgura Zimbrilor!

Text: Bianca Ștefănuț

Photos: Bianca Ștefănuț & Cătălin Gavrilă