În următoarele luni, veți avea șansa de a afla mai multe despre fiecare membru al echipei diverse care și-a propus să afle totul despre Bison Hillock. Vă garantăm că veți găsi fiecare dintre rolurile lor provocatoare și pline de satisfacții.

Ariane este pasionată de conservare și de valoarea reintroducerii faunei sălbatice în ecosistem și de efectul pozitiv pe care îl poate avea asupra comunității locale. Vocea ei a încantat echipa în multe seri la lumina focului și pofta ei de distracție a ridicat moralul de multe ori.

Ariane
Studii și voluntariat
Sunt din Belgia și am absolvit studiile de licență în domeniul Agro și Biotehnologie, specializarea îngrijire animală și masteratul în sănătatea și conservarea vieții sălbatice la nivel global. Am avut experiență de voluntariat într-un centru de reabilitare a păsărilor și a faunei sălbatice din Ostend, Belgia, de unde sunt.

De ce WildAI?
Sunt foarte interesată de resălbăticire, iar zimbrul este o specie atât de importantă – imaginați-vă o Europă fără zimbri! Ar fi precum Africa fără elefanți! – și acest stagiu de voluntariat pentru tineri îmi va oferi o experiență esențială în reintroducerea vieții sălbatice.

Ariane 2
Abilități
Cred că am competențe bune pentru acest stagiu datorită studiilor mele, pentru că am o diplomă de masterat în conservarea vieții sălbatice și simt că am cunoștințele teoretice care trebuie aplicate aici pentru a face o treabă bună și sunt foarte dornică să învăț. Cred că mereu caut o oportunitate de a îmbunătăți ceea ce cunosc pentru a construi spre ceea ce aspir să fiu.

De reținut!
Am experimentat cum sunt Munții Carpați, acest colț de natură este incredibil. Este atât de frumos că oamenii fac un efort să-l păstreze și cred că este important ca toată lumea să încerce să facă tot ce le stă în putință, chiar dacă este un lucru mic cum ar fi cumpărarea detergenților ecologici pentru spălat! Sau tot ce puteți face pentru a proteja mediul în orice fel vă puteți gândi, pentru că o lume fără o natură frumoasă ar fi devastatoare.

Experiența Taskforce II
Oameni din întreaga Europă s-au reunit aici, este o echipă internațională și este foarte frumos să vedem cum fiecare vine dintr-un mediu diferit, are cunoștințe diferite, dar încearcă să lucreze împreună. De asemenea, cred că este interesant să fii în mijlocul acțiunii și să vezi toate provocările care trebuie întâmpinate pentru a face acest proiect cu succes. Una dintre provocările noastre este implicarea comunității locale și este foarte plăcut să vedem că este o reușită. De exemplu, cu Filmul în șură, am reușit să îi implicăm pe copiii din sate prin faptul că le-am arătat documentare despre natură și cred că într-adevăr apreciază acest lucru.

Ariane3
Rolul în echipă
Rolul meu în grupul de lucru este să găsesc metode de atenuare a conflictului dintre om și fauna sălbatică. Fac acest lucru vizitând cătunele din zonă care sunt folosite de localnici; aceste sălașe au, de obicei, livezi foarte mari și trebuie să facem un inventar al ceea ce are fiecare sălaș, în ceea ce privește pomii fructiferi sau orice altceva care poate fi mâncat sau distrus de zimbri, astfel încât să putem preveni și să acționăm mai bine asupra situațiilor conflictuale dintre om și natură în viitor.

Dragă echipă!
Munca în echipă poate fi destul de dificilă și cred că unul dintre cele mai importante lucruri pe care le-am învățat până acum este comunicarea.
Trebuie doar să comunicam reciproc despre ceea ce se întâmplă, cred că este foarte important să facem asta pentru ca totul să meargă bine.

Planuri de viitor
Sunt convinsă că acest stagiu mă va ajuta în viitoarea mea carieră, deoarece îmi dă posibilitatea de a experimenta un proiect important de conservare și cred că mă va ajuta să înțeleg mai bine proiectele de conservare în general și să văd cum îmi pot aplica cel mai bine toate cunoștințele teoretice pe care le am.

Text: Ariane Serruys & Bianca Ștefanuț
Fotografii: Daniel Mîrlea & Astarte Cîrstea