Tristian și Sebastian, membrii echipei care au analizat cel mai profund comportamentul zimbrilor, l-au avut alături pe expertul nostru GIS, Nicolo, într-o misiune de campare de trei zile. Doreau să găsească indivizi și grupuri care nu au fost întâlnite la fel de frecvent ca și ceilalți și, de asemenea, să descopere modul în care se mișcă acum că iarna se află la ușa lor.

image

Sebastian este încrezător că vremea caldă care a durat a adus hrana suplimentară zimbrului și vițelilor care s-au născut în acest an și oferă apoi o șansă suplimentară de a trece iarnă într-o formă bună.

image

Nicolo a găsit experiența frumoasă și a fost foarte bucuros că a văzut două grupuri separate de zimbru, unul format din 6 și unul din 7 indivizi.

image

Restul echipei și-au concentrat eforturile asupra marcării traseelor ​​prin sate și păduri în căutarea unei experiențe perfecte, a unei legende sau a unui măr dulce pe care l-ar putea gusta cu poftă.

image
image

Când nu lucrează, grupul este binevenit de comunitate să ia parte la sărbătorile și tradițiile sale.

Praznicul – este o tradiție religioasă în care o familie își deschide locuința familiei extinse și prietenilor apropiați pentru a sărbători apăratorul casei. Echipa a fost invitată să se bucure cu mâncare și băuturi la familia Barack în ziua de Sfântul Dumitru.

După ce au ținut lumânări luminoase și au spus rugăciunea Tatăl nostru, toată lumea a început să vorbească, să mănânce și să se bucure.

image

Cunoaște comunității, stabilirea unei legături de încredere și simpatie sinceră este ceea ce construiește colaborări și îi ajută pe toți cei implicați în conservare să înțeleagă importanța protejării vieții sălbatice.

Text: Bianca Ștefanuț

Fotografii: Bianca Ștefanuț, Nicolo Capella, Sebastian Fall