Ecoturismul care este legat de un proiect de conservare, cum ar fi inițiativa de resalbaticire a zimbrului, este un instrument excelent în conservare în general pentru a crea o situație benefică pentru toate părțile implicate, dacă este făcută într-o manieră etică și durabilă. Prin experiențele imersive oferite, permitem oaspeților noștri să experimenteze mediul sălbatic din Europa și să vadă efortul de conservare în acțiune, bucurându-se de bucătăria locală într-un cadru confortabil.
Vizita voastră crează beneficii financiare directe, stimulând mândria locală în valorile naturale și antreprenoriatul individual. Oaspeții care vizitează această zonă se pot bucura de bucătăria locală și pot sărbători revenirea zimbrului din Europa, câștigând experiențe unice directe cu viața sălbatică și conservarea europeană. Ca urmare, piesa principală a conservării sălbatice – comunitățile locale au șansa de a beneficia de rezulate, în special din punct de vedere financiar.
ECOTURISM LA SCARĂ MICĂ
Nu ne propunem să creăm un model de turism în masă în care mulți oameni văd animalele sălbatice ca și cum ar trăi într-un parc împrejmuit sau în rezervație. Ne concentrăm în schimb pe grupuri mici (până la 4 persoane însoțite de un ghid) și o experiență deosebită, privind detaliile ecosistemului, interpretând urme sau facând alte observații prin participarea activă în timpul activităților noastre de mers pe jos de 3-4 ore.
Pe măsură ce zimbrii se obișnuiesc cu mediul sălbatic din regiune, ei trebuie să fie urmăriți îndelung pentru a-i zări. Încercăm să găsim și urmăm traseul de urme proaspete lăsat în urmă, să interpretăm comportamentul lor și să observăm zimbrul în habitatul lor natural, comportându-se în mod natural, deloc deranjat de noi. Este important să fii tăcut în timp ce ești în jurul zimbrilor, deoarece au tendința de a fugi la cel mai mic zgomot. Deci, urmărirea în grupuri mici care mențin constantă direcțieia vântului este foarte importantă pentru spori șansele de a găsi și observa zimbri fără a-i deranja.


SPRIJINUL LOCALNICILOR
În principiu, cu cât mai mulți localnici beneficiază de proiectul de conservare, cu atât mai bine. Cu toate acestea, în realitate, există limite ale influenței pe care o poate avea un proiect. Activitatea de ecoturism este în continuă creștere și are nevoie de mai mulți facilitatori diferiți. Acesta este un rol de bază pe care îl joacă localnicii. De exemplu, angajăm un bucătar-șef pe durata unei șederi la Corturi pentru a găti mese pentru oaspeți. Acest lucru este important deoarece practicile agricole extinse și semi-subzistente din sate joacă un rol major în biodiversitatea locală. Prin achiziționarea de legume și fructe, produse lactate, ouă, carne și băuturi delicioase de prune din comunitate, susținem acest mod durabil de viață.
În plus, de asemenea, închiriem șoferi locali pentru a transporta oaspeții și personalul din sat în zona Măgura Zimbrilor și oferim cazare locală în sate.
Ecoturismul în sine este centrat pe o afacere ecoturistică locală inițiată de unul dintre rangeri cu sprijinul echipei WWF-România și Rewilding Europe.
