Măgură Zimbrilor este din nou plină de energia pozitivă a noilor interni care timp de patru luni vor învață lucruri noi și savura specificul zonei prin intermediul programului de internship WWF-Internațional.

image

Misiunea lor este de a colecta informații despre zimbrii eliberați în sălbăticie și habitatul acestora și de a sprijini în dezvoltarea unui nou sistem de moniorizare bazat pe Inteligență Artificială (AI – Artificial Intelligence) care va aduce mari îmbunătățiri eforturilor de conservare.

Membrii noii echipe au ajuns în Armeniș din Italia, Olanda, Belgia, Suedia, Țara Galilor și alte zone din România.

După ce s-au stabilit în căsuțele lor rustice din Sat Bătrân, aventura a început cu un curs de identificare a urmelor ghidat de CyberTracker Italia și cu o vizită de recunoaștere a zonei și multe informații primite de la ghizi și rangeri.

image

“Este de necrezut cât de multă informție despre comportamentul animalelor poți obține din niște urme. Am învățat că trebuie să îți formeti un ochi pentru a vedea detalii precum păr de zimbru și urme de noroi pe plante, pe unde trecuse zimbrul. Acest loc este cu adevărat plin de viață, trebuie doar să știi unde să o cauți – în noroi!” mărturisește încântată Ariane, membră a echipei care are ca prioritate studierea și medierea conflictelor dintre om și natură.

Astarte, specialistă în analiza impactului pe care îl au zimbrii în consumul scoarței și noilor copăcei și probelor fecale, a fost impresionată de tradițiile locale și de felul în care se prelucrează fructele în Armenis pentru a deveni rachie.

“Mă simt foarte bine aici în Măgură Zimbrilor!”, ne spune Tristian care se ocupă cu studiul comportamentului zimbrilor și cu monitorizarea lor utilizând diferite protocoale și tehnologii. Tristian este pasionat de conservare și are un blog dedicate pentru asta, puteți să îi urmăriți aventurile din România și pretutindeni aici: https://ourwildhope.wordpress.com/

image

Momentul cheie al primei săptămâni a fost întâlnirea cu 4 femele zimbru în sălbăticie.

Echipa din anul precedent a avut în vedere  medierea conflictelor dintre om și natură în Măgură Zimbrilor și a construit un puternic fundament pentru noii interni care fac parte din proiectul WildAI [eye] condus de WWF împreună cu parteneri din zona de cercerate și noi technologii din Europa.

Acesta este doar începutul, vor urma numeroase drumeții, workshop-uri și legende ale zonei de descoperit.

Urmăriți întregul proiect pe canalele WWF România.

 For English go here -> http://blog.bisonhillock.ro/post/176836971596/welcome-to-our-ambitious-and-excited-team

Text: Mara Minculescu, Bianca Ştefănuț

Foto: Astarte Cîrstea, Bianca Ştefănuț