Tristan și Sebastian au petrecut 4 zile în pădurile din Măgura Zimbrilor, cu misiunea de a urmări și analiza comportamentul zimbrilor.

Răbdarea și persistența lor a dat roade, iar întâlnirile multiple cu zimbri au furnizat informații prețioase despre ierarhia a două grupuri și despre obiceiurile a trei masculi singuratici.

Camping with bison

Voluntarele Cora și Tara s-au alăturat celor doi pentru câteva nopți pentru a ajuta la observarea animalelor din adăposturile camuflate. Mai multe perechi de ochi au văzut 17 zimbri în total și o femelă care conduce unul din grupuri. În acest grup sunt 4 viței, dintre care unul nu este mai în vârsta de o lună.

Camp Fire
Ca urmare a expediției avem acum mai mult de 30 de minute de înregistrări filmate care conțin comportament de împerechere, răspunsul Flehmen (când un mascul ridică buza superioară pentru a mirosi mai bine aerul) și vițeii care fugeau și păreau sănătoși, în plus multe fotografii și conținut video de la camerele capcană plasate strategic.
Camerele capcană au surprins și alte animale, cum ar fi: un urs, jderi și căprioare.

Bison sightings

Una dintre provocările exprimate de Tristian a fost menținerea permanentă a atenției asupra împrejurimilor pentru a crește șansele de a zări zimbri. Tristian a aflat că în această perioadă a anului grupul este greu de văzut pe măsură ce membrii lui sunt răspândiți într-o arie largă, cu o cantitate mai mare de hrană, dar odată ce se schimbă sezonul vor deveni un grup mai compact.

Sebastian a fost plăcut surprins să vadă zimbri atât de des, urmând semnalul dat de cei trei zimbri care au gulere, dar mai ales i-au urmărit prin fecalele și urmele lor proaspete.
“Cea mai mare recompensă a fost cea de a vedea animalele atât de aproape, în propriul habitat. Fiind acolo, petrecând multe nopți în corturi este, de asemenea, o răsplată în sine ”, a confirmat Sebastian și a adăugat că abia a început să descopere acest animal nou, comportamentul zimbrilor. El a subliniat, de asemenea, că acest teren nou – zonă de munte cu pădure de foioase – oferă unele provocări. Găsirea de surse de apă bune și locuri de camping adecvate sunt un pic dificile, dar totuși este o experiență din care se pot învăța multe.

Bison sightings
Mai multe nopți și zile vor fi petrecute cu cortul în sălbăticie, deci stați cu ochii pe blog pentru a afla cele mai recente știri despre experiența Taskforce-ului în Măgura Zimbrilor.