Săptămâna trecută o parte din echipă a călătorit la București unde Nicolo a avut ocazia să discute în detaliu despre GIS și aplicațiile dezvoltate pentru proiect cu partenerii noștri de la ESRI.

Astarte și Oana au vizitat un laborator pentru a stabili următoarea fază de analiză a fecalelor de zimbru, pentru a interpreta tipurile de alimente pe care le consumă.

image

În timp ce unii au explorat jungla urbană a capitalei, Tristian și Sebastian s-au acomodat în habitatul zimbrului, campând și amenajând mai multe adăposturi camuflate pentru a pândi animalele sălbatice. Au avut norocul de a se întâlni de mai multe ori cu zimbrii și astfel să le evalueze comportamentul.

image

Restul echipei, Danne, Ariane, Bianca și Cătălin împreună cu două voluntare din Germania, Tara și Cora, au explorat dealurile de pe râul Timiș în căutarea legendei urmei de bour. De-a lungul drumului au descoperit priveliști superbe, cu vedere spre valea Armenișului și sălașe abandonate cu livezi de pruni și meri.

image

Tara și Cora sunt absolvente ale facultății de biologie și vor rămâne în Măgura Zimbrilor până săptămâna viitoare ajutând la observarea zimbrilor, la organizarea Filmului în șura și explorarea de noi trasee din regiune.

image

Cea de-a doua seară a Filmului din sură a fost din nou un succes. Copii și adulți au venit la restaurantul familiei Barak din Ameniș pentru a se bucura de prăjituri și episodul Junglele al seriei Planet Earth II. Camerele capcană și videoclipurile scurte capturate de Tristian și Sebastian au oferit o introducere frumoasă și educativă, cu vizionări de cerbi,  jderi și zimbri, arătând publicului abundența și diversitatea faunei sălbatice din zonă.

image

Ești curios să vezi ce se întâmplă în această săptămână în Măgura Zimbrilor? Fii atent la postările de pe canalele noastre:

Facebook WWF Romania

Facebook Rewilding Southern Carpathians

Instagram

Twitter

Text: Bianca Ștefănuț
Fotografii: Bianca Ștefanuț & Tristian Herbert