Creșterea gradului de conștientizare în comunitate cu privire la importanța conservării naturii, reintroducerii zimbrului și valoarea adăugată pe care o aduc aceste lucruri în zonă este o parte esențială a activității desfășurate de echipa din Armeniș.

imageMeet with the mayor
Autoritățile locale, și mai ales primarul, sunt dedicate susținerii inițiativelor ecoturistice în această zonă atât de bogată în istorie și natură. Oaspeții care vizitează această zonă se pot bucura de bucătăria locală și pot sărbători revenirea animalelor sălbatice, învățand direct despre conservarea faunei și florei europene de la ghizi specializați.

Cătălin, Danne și Bianca au identificat trasee pitorești, pe jos și pe bicicletă, care leagă cele patru sate ale comunei Armeniș (Armeniș, Sat Bătrân, Sub Margine și Feneș) și posibile căi care conduc turiștii curioși până la sălașele din satul Plopu, la Observatorul de Animale Sălbatice Tara. Aceste trasee forestiere pot oferi turiștilor șansa de a vedea zimbri, cerbi, râși sau urși.

Bike trails
Traseele au fost prezentate într-o întâlnire cu primarul și s-au stabilit pașii următori pentru a avansa în explorarea regiunii și pentru a ne asigura că acestea sunt curățate de vegetație și marcate.
Zone de camping și bucate din bucătăria locală vor fi, de asemenea, disponibile pentru vizitatorii din întreaga lume.

Site-ul care va găzdui traseele, recomandări de activități în regiune și o gamă largă de informații legate de conservare și comunitate a fost, de asemenea, prezentat primarului și primit cu entuziasm.

Walking trails
Acest efort comun de ecoturism între comunitate și WWF va crea beneficii financiare directe pentru localnici, stimulând mândria locală în ceea ce privește bogățiile naturale și antreprenoriatul individual.

Vă așteptăm pe toți în acest hotspot al ospitalității românești localizat într-un paradis natural.

Scrieți-ne la [email protected] și vom planifica călătoria perfecta împreună.

Text: Bianca Ștefanuț
Fotografii: Bianca Ștefanuț & Cătălin Gavrilă