Setul de competențe al echipei și-a dovedit valoarea de nenumărate ori în cadrul proiectului, dar și atunci când a venit vorba de a veni lucra împreună pentru a ajuta și construi ceva special.

De-a lungul weekend-ului, o parte a echipei a dat o mână de ajutor lui Cătălin și echipei Bike Attack, care a organizat cea de-a șasea ediție a evenimentului Metal Enduro, etapă de calificare pentru Enduro World Series (EWS). Cătălin este unul dintre fondatorii Bike Attack Reșița și unul dintre puținii care au transformat visul de a avea un eveniment Enduro în România și Banat, în special, o realitate.

imageMetal Enduro
De ce a fost important acest efort de echipă?

Deoarece toată lumea împărtășește aceleași valori și dorește să promoveze frumusețea naturii din această regiune, aducând activități sportive și activități recreative care îmbogățesc regiunea într-un mod sustenabil. Armenișul are potențialul său de a găzdui numeroase piste de biciclete, sperăm că va urma în curând pe urmele Reșiței și vor crea împreună un hot-spot pentru acest hobby prietenos față de natură, sănătos și atrăgător adresat atât celor din tară cât și din străinătate.

Construirea de trasee, supravegherea curbelor dificile, fotografierea și comunicarea la eveniment au fost principalele modalități prin care echipa a ajutat în cadrul evenimentului.

Teamwork
Succesul a fost încununat cu zâmbetele participanților și a echipei organizatoare și cu multe aplauze celor viteji care au reușit să obțină un punctaj câștigător.

Puteți afla mai multe despre Metal Endurope site-ul lor.

Metal Enduro biker
Între timp, Sebastian a rămas în Măgura Zimbrilor pentru a arăta câtorva turiști danezi regiunea. Aceștia au avut norocul de a zări zimbrii de mai multe ori. În total, Sebastian a văzut 17 zimbri în acest weekend, un lucru foarte date important care a fost adăugat informațiilor pe care el și Tristian le colectează despre fiecare animal.

Bison sightings
În această săptămână, grupul de lucru avansează cu munca pe teren și construirea traseelor, în timp ce încarcă conștiincios toate datele prin intermediul aplicațiilor care leagă totul împreună pentru a obține rezultate concrete despre habitatul și comportamentul zimbrilor.

Puteți ține pasul cu ultimele știri de la WWF-România și Bison Hillock pe canalele noastre.

The Bison Hillock Blog /Jurnal din Magura Zimbrilor

Facebook WWF Romania

Facebook Rewilding Southern Carpathians

Instagram

Text: Bianca Ștefanuț
Fotografii: Bianca Ștefanuț & Sebastian Björn Fall