WWF Romania, Asociația AMZA și Primăria Armeniș au organizat pe 1 decembrie Festivalul Ideilor la Căminul Cultural din localitate unde au avut loc o serie de ateliere în paralel, coordonate de experți din întreaga țara, cu intenția de a fi continuate în viitor.

Organizatorii și-au dorit un eveniment special care a stârnit imaginația localnicilor cu noi oportunități de dezvoltare personală și profesională. Evenimentul a fost cel mai bun prilej pentru ca întreaga comunitate să se reunească pentru a găsi cele mai bune idei de investiție în viitor.

image

“Am ales să sărbătorim Centenarul printr-un festival al ideilor pentru a sădi semințe pentru următorii 100 de ani”, a declarat Matei Miculescu, vice-președintele asociației locale din Măgura Zimbrilor (AMZA).

Au avut loc tombole cu premii, cursuri de dezvoltare personală și profesională interesante, însoțite de multă voie bună.

image

Pentru a arăta turiștilor ce înseamnă ospitalitatea bănățeană Alexandra Stoica, arhitect și om cu inițiativă, implicată activ în prezent la Ordinului Arhitecților din România a organizat un atelier de design de interior. Ea are o activitate bogată în proiectele de regenerare a patrimoniului ale Calup, Adoptă o Casă la Roşia Montană și Monumente Uitate. Alexandra i-a inspirat pe oameni cum să își transformă casa, sălașul sau șura într-un spațiu primitor în care se nasc amintiri unice.

image

Cum poți să spui lumii întregi că ai o afacere frumoasă, produse delicioase sau idei deosebite?
Alina Floroi i-a activat pe oameni să se gândească cum să își promoveze afacerile online ușor și eficient și cum să prindă curaj în acțiuni antreprenoriale.
Alina a stârnit imaginația tinerilor antreprenori din Brașov în numeroase proiecte de educație, artă, tehnologie. Laborazon este locul în care a creat minuni alături de oameni curioși și curajoși. În plus, este o veche cunoștință a Măgurei Zimbrilor și revine aici mereu cu plăcere.

image

Pentru cei interesați de idei pragmatice pentru un venit sigur și cum să le pună în practică, cursul de antreprenoriat susținut de Ben Mehedin, Manager de Comunități pentru Fundația Adept Transilvania, s-a potrivit ca o mănușă.
Ben are experiență în lucrul cu mici fermieri și producători din zona dragă Prințului Charles, în Sighișoara – Târnava Mare , cu identificarea oportunităților de obținere a veniturilor suplimentare în gospodăria tradițională și în fermele de mici dimensiuni.

image
image

Milos Kznaric bucătar la Craft Rooftop & Restaurant și la Pizzerie & Restaurant Dante în Timișoara, s-a ocupat de un meniu variat.
Milos este un împătimit al teatrului și al simțurilor care regândește specificul italienesc și îl combină în meniuri interesante.

image

Copiii s-au bucurat de cursul de muzică condus de Astarte Cîrstea și de cel de fotografie cu telefonul mobil susținut de Bianca Stefanuț.

Festivalul Ideilor este realizat de tinerii practicieni din echipa WWF care au fost prezenți în comună în ultimele luni, împreună cu Primăria Armeniș și AMZA. Evenimentul are loc în cadrul unui nou proiect Erasmus+ (Laborator de Inovație în Comunitate).